Gewoon wonen is passé ...

Woonwagen wonen, cohousing of kraken: het zijn allerlei alternatieve woonvormen. Het kan ook anders: een leegstaand pand bewonen, bijvoorbeeld. Klinkt als kraken, maar is helemaal legaal. Vastgoedkantoren zoals Camelot bieden leegstaande panden aan voor een prikje, net om het kraken tegen te gaan.

Samenwoonprojecten, kangoeroewoningen, misschien binnenkort zelfs paalwonen in de Westhoek; de Belgen zijn duidelijk op zoek naar nieuwe vormen van duurzaam wonen.

Alternatieve woonvormen schieten als paddestoelen uit de grond: zelfs bejaarden zouden binnenkort in een container in uw achtertuin kunnen wonen, als het aan de Vlaamse overheid ligt. Reporter Thomas Morlion, zelf niet bepaald een grootgrondbezitter, ging eens kijken naar écht alternatieve vormen van wonen.

Wonen om kraak te voorkomen: anti-kraak

Woonwagen wonen, cohousing of kraken: het zijn allerlei alternatieve woonvormen. Het kan ook anders: een leegstaand pand bewonen, bijvoorbeeld. Klinkt als kraken, maar is helemaal legaal. Vastgoedkantoren zoals Camelot bieden leegstaande panden aan voor een prikje, net om het kraken tegen te gaan. Bert Dedoncker woont in zo'n pand. In een kasteel dan nog: Kasteel Ter Rijst in Heikruis.

Klik hier om het radio interview met Bert Dedoncker te beluisteren.