Voorkom leegstandstaks en geef uw pand een nieuw invulling

Leegstandstaks is eenvoudig te vermijden. Wilt u weten hoe? U leest het in dit bericht.

Voorkom leegstandstaks en geef uw pand een nieuw invulling

Staat uw vastgoed leeg, dan betaalt u leegstandstaks. Dit is een belasting die eigenaren van leegstaande panden betalen en dient als motivatie om panden niet onnodig leeg te laten staan. Niet alleen in het geval van volledig leegstaande panden kan er leegstandstaks berekend worden. Wanneer meer dan 50% van het totale vloeroppervlakte in de afgelopen 12 maanden niet effectief is gebruikt, is er al sprake van leegstand. 

Door te zorgen voor een nieuwe invulling van uw leegstaande pand, kunt u het moeten betalen van leegstandstaks makkelijk voorkomen. Camelot helpt u daarbij! Wij zijn specialist in het beheren van leegstand vastgoed. Dit doen wij door bewoners te plaatsen op basis van een bezetting ter bede-overeenkomst. Het plaatsen van bewoners is niet alleen mogelijk wanneer het om een woonhuis gaat. Ook wanneer het gaat om een kantoorruimte, oud verzorgingstehuis of ander type pand kan het plaatsen van tijdelijk bewoners een geschikte oplossing zijn. Daarnaast zorgt de nieuwe invulling ervoor dat de staat van het pand beter blijft en zorgt het voor een prettigere sfeer in de buurt. 

Een voorbeeld van een object waarbij wij leegstandstaks hebben voorkomen, vindt u hier. Bent u ook geïnteresseerd in een dergelijke oplossing? Neem dan vrijblijvend contact op met Camelot Europe.