Beveiliging gemeente

In de huidige, veranderende, maatschappij is steeds meer aandacht voor veiligheid, en vooral op het voorkomen en aanpakken van onveiligheid. Bij bijna elke gemeente kan er sprake zijn van onveilige situaties in het publieke domein. Hierbij is te denken aan wijken waar overlast is door jongeren, bij evenementen, leegstand of afgelegen bedrijven terreinen. Er zijn manieren om de beveiliging van de gemeente te verbeteren.

Waarborgen openbare orde

Camera’s kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. De belangrijkste functie van de aanwezigheid van camera’s in de openbare ruimte is om de openbare orde te kunnen waarborgen. Cameratoezicht in het publieke domein is per 1 juli 2016 makkelijker inzetbaar. Steeds meer gemeenten maken daar ook gebruik van. De aanschaf van systemen die hiervoor ingezet kunnen worden is duur. Het kiezen van het juiste systeem is daarom erg belangrijk. Zeker wanneer enkel een aantal maanden per jaar hier gebruik van wordt gemaakt. Om u te helpen met het kiezen van het meest geschikte systeem kunt u hier een whitepaper downloaden.   

Camelot WatchTower

Camelot heeft door de ervaring bij vastgoedbeheer bij gemeenten ook veel inzichten op kunnen doen over hoe onveilige situaties in het aangrenzende publieke gebied kunnen worden voorkomen. De Camelot WatchTower is een excellent middel om toezicht te kunnen houden. De Camelot WatchTower is een robuuste mobiele mast voorzien van drie 360º (PTZ) nachtcamera’s met smart tracking. Hierdoor is een groter beeldbereik mogelijk in vergelijking met andere cameratorens. Deze 360 graden camera’s zullen bij detectie de indringer blijven volgen.


Wilt u uw leegstaande vastgoed laten beheren?

Bel vrijblijvend één van onze adviseurs leegstand op +32 (0)3 808 59 20 of stuur een e-mail