Waarom antikraak bij leegstaand vastgoed?

Antikraak is een vorm van bescherming voor leegstaand vastgoed. Al vanaf dag 1 van leegstand loopt uw vastgoed namelijk risico. Door tijdelijke bewoners of gebruikers te plaatsen wordt uw pand beschermd. Hiermee gaat u schadeposten door bijvoorbeeld kraak, diefstal en verweer tegen. Er zijn ook andere manieren te bedenken om uw pand te beschermen. Zo kunt u beveiligingscamera's inzetten of kiezen voor een bewakingsteam. Een voordeel van plaatsing van bewoners en gebruikers is echter dat er reuring in een gebied ontstaat. De bewoners en gebruikers brengen leven in de brouwerij. Dit wordt door mensen in de directe omgeving van uw leegstaande pand erg gewaardeerd. 

Hoe werkt antikraak?

Komt uw pand leeg te staan dan proberen we het zo snel mogelijk op te vullen. Afhankelijk van het soort gebouw kunnen we tijdelijke bewoners plaatsen of een tijdelijke werkplek bieden aan zelfstandig ondernemers. Het zijn altijd flexibele mensen die op de hoogte zijn van het feit dat hun verblijfsduur onzeker is. Ze verblijven in uw pand op basis van bezetting ter bede. Dat houdt onder andere in dat er een wederzijdse opzegtermijn is van 28 dagen. De duur van de overeenkomst staat van tevoren niet vast. De periode van antikraak loopt door tot u de overeenkomst stopzet. Is de opzegtermijn verstreken dan geven wij het beheer van het pand weer terug. U kunt ervan uitgaan dat wij het pand in dezelfde staat opleveren als waarin wij het in beheer genomen hebben. Vervolgens kunt u het dan gebruiken voor de uiteindelijke bestemming, bijvoorbeeld verkoop, verhuur, transformatie of renovatie/sloop. Antikraak is voor u als pandeigenaar een mooie manier om uw gebouw te beschermen. Voor bewoners en gebruikers is dit een leuke kans om goedkoop op een bijzondere plek te wonen of te werken. 

De voordelen van antikraak op een rijtje:

  • Opvang leegstand, voor elke periode een passende oplossing;
  • Bescherming van uw pand tegen de interne en externe gevaren van leegstand;
  • Waardebehoud van het vastgoed;
  • Veel flexibiliteit: de teruggave van uw object kan binnen 5 weken plaatsvinden.
  • Behoud maatschappelijke waarde: tot aan sloop of renovatie krijgt uw pand een belangrijke maatschappelijke meerwaarde door inzet van betaalbare woonplekken.

Wilt u uw leegstaande vastgoed laten beheren?

Bel vrijblijvend één van onze adviseurs leegstand op +32 (0)3 808 59 20 of stuur een e-mail