Sociaal beheer met behulp van professionals

Camelot Europe is een commercieel bedrijf, maar we hebben ook een groot hart voor sociale projecten. Bij ons staat maatschappelijk belang hoog in het vaandel. Dat blijkt onder andere uit het feit dat we ons inzetten om gebieden met leegstand nieuw leven in te blazen. Door het plaatsen van tijdelijke bewoners ontstaat er reuring in een gebied wat zorgt voor een aangename leefomgeving. Dat wij leegstand aanpakken, is algemeen bekend. Wist u dat wij daarnaast professionals inzetten op onder andere maatschappelijk werk gebied? Dit doen we bijvoorbeeld bij een project waar statushouders samenleven. Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan een fijne samenleving.

Sociale projecten

Een voorbeeld van een sociaal project van Camelot Europe is de huisvesting van jongeren in verzorgingshuizen waar ook de senioren nog wonen. Als het gaat om wonen, worden jong en oud traditioneel van elkaar gescheiden. Ook Camelot Europe was in het begin wat huiverig om beide groepen te mengen. Vanuit de vraag van de ouderen en zorginstellingen zijn we toch begonnen met een aantal projecten, en met succes. De jongeren krijgen in ruil voor een wederdienst korting op de huur. Het kan hierbij gaan om een collectief initiatief, zoals samen toneelspelen of muziek maken. Ook kan het gaan om individuele initiatieven waarbij er meer persoonlijke aandacht is. Zo gaan bewoners regelmatig met hun oude buurvouw naar de supermarkt.

Het sociaal beheer gaat verder door ons in te zetten voor statushouders. We hebben projecten waarbij Nederlanders en statushouders samenwonen in bepaalde complexen. Door deze doelgroepen te combineren, kunnen kosten voor beveiliging omlaag. Daarnaast is het gemengd wonen goed voor het kweken van begrip aan beide kanten en de integratie. De maatschappelijke acceptatie wordt hiermee vergoot. De ervaring die wij hebben in het samen laten wonen van jongeren en ouderen, zetten wij in bij het mengen van Nederlandse jongeren en statushouders.

 

 


Wilt u uw leegstaande vastgoed laten beheren?

Bel vrijblijvend één van onze adviseurs leegstand op +32 (0)3 808 59 20 of stuur een e-mail