FAQs:

Hoe zijn de plaatsen ingericht?

 De meerderheid van de panden onder het beheer van Camelot Europe zijn gemeenschappelijke woningen. U beschikt over uw eigen privé ruimte, meestal een ruime kamer die gebruikt wordt als slaapkamer. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes ter uw beschikking zoals de keuken, de badkamer en de WC. 

Wat moet ik meebrengen?

Voor de gemeenschappelijke keuken is het toegelaten om uw elektrische kookplaten (max. 13 Ampère met CE-markering), een koelkast en een elektrische over of microgolfoven te gebruiken. De ruimtes zijn niet gemeubeld. Het is aan u om deze in te richten.

Zijn er voorzieningen geplaatst voor een wasmachine?

 De meeste van onze panden zijn niet voorzien van de nodige faciliteiten. U zult naar een wassalon moeten gaan. 

Hoe kan ik een tijdelijke gebruiker worden van Camelot Europe?

U kunt zich aanmelden via onze website om een tijdelijke gebruiker te worden bij Camelot Europe. Klik op het tabblad “Beschikbare woningen” om de lijst van de leegstaande woningen te vinden. U kiest vervolgens voor het pand waar u interesse in heeft en u vult het online aanmeldingsformulier in door te klikken op “Aanmelden”. Eenmaal het formulier ingevuld is, wordt de informatie automatisch gelinkt aan onze database die dagelijks gecontroleerd wordt. Als u verzoek geaccepteerd is, zult u uitgenodigd worden voor een gesprek op onze kantoren of rechtstreeks ter plaatse. Indien u binnen de drie weken na uw inschrijving geen antwoord heeft gekregen, betekent dit dat het pand toegewezen is aan een andere tijdelijke gebruiker. Wij raden aan om uw kandidatuur op te geven voor een ander beschikbaar pand.

Waar kan ik panden vinden onder het beheer van Camelot Europe?

Camelot Europe beheert panden in verschillende regio’s van België. Voor elke locatie biedt Camelot Europe een passende oplossing, zowel voor in het centrum als voor een afgelegen dorp. Camelot Europe beheert panden in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Duitsland.

Welke soort panden beheert Camelot Europe?

Camelot Europe beheert duizenden panden in Europa, gaande van kastelen in de Belgische Ardennen tot een oude vliegbasis van de RAF in Engeland. Dit omvat:

 • Kantoren
 • Scholen
 • Winkels
 • Politiekantoren
 • Kastelen
 • Ziekenhuizen
 • Zwembaden
 • Appartementen
 • Stadhuizen
 • Brandweerkazerne
 • Rusthuizen
 • Kazerne
 • Sportcentrums
 • Theaterzalen
 • Bioscopen
 • Gezinswoningen
 • Kerken
 • Boerderijen
 • Industriële vestigingen
 • Kloosters 

Tijdelijke panden – Hoe lang duurt het in werkelijkheid?

 Wanneer u een tijdelijke gebruiker wordt voor Camelot Europe, kan de bezettingsperiode variëren van enkele weker tot een aantal jaar, afhankelijk van de situatie van het pand. Wanneer het toekomstig gebruik van het pand wordt bepaald, moeten de tijdelijke gebruikers hun ruimte schoonmaken en het pand verlaten met een opzegtermijn van twee weken. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze panden, probeert Camelot Europe steeds de tijdelijke gebruikers over te plaatsen, hoewel dit niet gegarandeerd is. Wij adviseren aan onze tijdelijke gebruikers om hun bezetting ter bede-overeenkomst zorgvuldig te lezen vooraleer deze te tekenen. 

Hoe lang moet ik wachten vooraleer ik een tijdelijke gebruiker word?

De wachttijd is sterk afhankelijk van de regio waar u tijdelijke gebruiker wilt worden. De algemene regel is als volgt: Hoe meer flexibel u bent voor de locatie, hoe meer mogelijkheden wij hebben om u in een pand te plaatsen. Gemiddeld moeten kandidaten een week wachten vooraleer ze in een pand geplaatst worden. 

Wat gebeurt er nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier vergelijken we uw profiel met de locaties die wij beheren. Als uw kandidatuur past bij de beschikbare lokalen, zult u telefonisch gecontacteerd worden of zal er een e-mail verstuurd worden. Wanneer we klaar zijn om u in een pand te plaatsen, nodigen wij u uit in onze kantoren voor een gesprek en een rondleiding van het pand.

Kan ik wonen in een pand en deze gebruiken als werkruimte?

Hoewel we grote woonruimtes kunnen aanbieden aan de gebruikers, is het verboden deze te gebruiken voor commerciële doeleinden. Een dergelijke activiteit zal resulteren in het beëindigen van de bezetting ter bede-overeenkomst en eventuele kosten zullen ten laste komen van de tijdelijke gebruiker in kwestie.

In hoeveel tijd moet ik klaar staan voor te verhuizen?

Wij zijn op zoek naar flexibele mensen die zich heel snel kunnen verplaatsen. Er kan gevraagd worden om zich binnen de twee weken te installeren.

Wat is de kost om een tijdelijke gebruiker te worden?

Wanneer u kiest om te leven in een tijdelijke woning, betaalt u geen huur. U betaalt een maandelijkse vergoeding. Deze vergoeding is exclusief de kosten (water, elektriciteit, gas, schoonmaakdienst, wifi). De vergoeding is vanaf 239,50€ per maand. Ook zal u een waarborg moeten betalen. Daarnaast is een brandveiligheidsset ten bedrage van 45€, inclusief brandblusser, branddeken en rookmelders, verplicht.

Zijn de lokalen verstrekt door Camelot Europe in goede staat?

Artikel 101 van de wet van Boutin betreft onze activiteit. Elk gebouw heeft voorgaand een perfecte goedkeuring verdient. Dit betekent dat Camelot Europe accommodaties aanbiedt van goede kwaliteit en die voldoen aan de geldende wetgeving.

Wat verwacht Camelot Europe van de tijdelijke gebruikers?

Camelot Europe verwacht van zijn tijdelijke gebruikers dat ze zich gedragen zoals ze zouden leven in hun eigen woning. Ze zullen met respect moeten handelen, verantwoordelijkheidsgevoel hebben en zorg moeten dragen van de gemeenschappelijke ruimtes. Wanneer een technisch probleem zich voordoet, verwachten we van u dat u onmiddellijk Camelot Europe contacteert. Als er vragen zijn omtrent veiligheid, of er bevinden zich indringers in het gebouw of er is sprake van inbraak, moet u Camelot Europe en de lokale politie hier onmiddellijk van op de hoogte brengen.

Zijn de panden van Camelot Europe bemeubeld?

 De panden onder het beheer van Camelot Europe zijn niet bemeubeld. 

Kan een persoon die voor eigen rekening werkt een tijdelijke gebruiker worden?

Ja, iedereen die een regelmatig inkomen kan rechtvaardigen kan een tijdelijke gebruiker worden bij Camelot Europe. 

Aanvaardt Camelot Europe een borgsteller voor de betaling van de huur?

Zolang de tijdelijke gebruiker bediende is of voor eigen rekening werkt en dat de huur maandelijks op tijd betaald wordt, zullen we niet vragen om een borgsteller aan te duiden.

Is er internet- en telefoonaansluiting in de panden?

De helft van onze panden in beheer beschikken over een internetaansluiting (ten koste van de tijdelijke gebruiker). De tijdelijke gebruikers zijn uiteraard verantwoordelijk voor ieder ondertekend contract door hun zorg tijdens hun tijdelijk verblijf.

Wat is de rol van de Property Manager bij Camelot Europe?

 De Property Manager bij Camelot Europe bezoekt de panden regelmatig en beschikt over de sleutels van alle ruimtes. Hij/zij laat jullie weten van de noodzaak om Camelot Europe te contacteren of om de gemeenschappelijke ruimtes schoon te maken. 

Welke procedure moet men volgen indien we het pand van Camelot Europe willen verlaten?

Camelot Europe neemt contact op met alle tijdelijke gebruikers van het pand en stelt een opzeggingsbrief op met een opzeggingstermijn van minimum twee weken. Bij het beëindigen van het contract moet de tijdelijke bewoner het pand schoon en netjes verlaten door het weghalen van alle spullen (inclusief het brandveiligheidsset) en moet ie de sleutels onmiddellijk overhandeigen aan Camelot Europe.

Als een tijdelijke gebruiker het pand zelf wenst te verlaten is de opzeggingstermijn minimum twee weken. De tijdelijke gebruikers die voor deze datum het pand verlaten, verliezen hun waarborg.
Camelot Europe eist de aanwezigheid van minstens één tijdelijke gebruiker ter plaatse op de dag dat het pand opgeleverd wordt aan de eigenaar.
Van zodra Camelot Europe alle sleutels van het pand heeft ontvangen, begint Camelot Europe met de terugbetaling van de waarborgen. 

Zijn er leeftijdsbeperkingen met betrekking tot de tijdelijke gebruikers?

 Iedere tijdelijke gebruiken moet minstens 18 jaar oud zijn om in een pand van Camelot Europe te mogen verblijven. 

Zijn huisdieren toegelaten?

De aanwezigheid van huisdieren is verboden binnen een pand beheerd door Camelot Europe.